Go to Top

Mila

Mila van den Elzen

Personage uit het boek "Follow"

Gespeeld door: —

Volledige naam:  Mila van den Elzen

Geboren: 12 juli 1973 Amersfoort

Woonplaats: La Roquette-sur-var

Gezinssituatie: getrouwd met Lucien Patterson, moeder van Laurie, Liam* en Lucas

Beroep: tot 2012 Advocate (Van den Elzen advocaten) en nu naar eigen zeggen een suffe huisvrouw.

Hobby: Online zijn, lezen, winkelen, joggen, yoga

Mooiste boek: Bridges of Madison County, Tuesdays with Morrie, Message in a bottle

Muziek: Marillion

Het leven van Mila

Mila is geboren in Amersfoort en groeit op in een liefdevol gezin. Ze doet het atheneum en blinkt uit in de exacte vakken. In haar schoolschriften staan heel vaal hartjes getekend en zwijmelteksten. Ze heeft een heleboel vriendinnen, maar met haar beste vriendin Alina deelt ze haar diepste geheimen. Alina weet alles over Mila’s grote liefde Chris. Chris heeft ze ontmoet in een kroegje en hoewel Mila zeker geen kroegtijger is hoopt ze zo veel mogelijk bij Chris te zijn. Chris heeft een glimlach waar Mila niet tegen bestand is. Ze delen samen de liefde voor het lezen van boeken en kunnen hier uren over praten. Net voor haar 19e verjaardag zoenen Chris en Mila met elkaar, een kus die ze nooit meer zal vergeten. Helaas heeft Chris verkering met een ander meisje en kiest Chris ervoor om bij haar te blijven. Mila en Chris verliezen elkaar uit het oog.

Tijdens haar rechtenstudie in Tilburg ontmoet Mila Lucien. De snelle jongen met een vlotte babbel die haar met zijn oogopslag meteen uit haar schoenen blaast.

Lucien en Mila trouwen op 12 mei 1995. De huwelijksreis valt in het water omdat Lucien voor zijn werk weg moet.

Mila bevalt in 1999 van haar dochter Laurie. Twee jaar later krijgt Laurie er een broertje bij, Liam. Liam zal nooit drie worden, hij sterft aan de gevolgen van nekkramp. Mila en Lucien besluiten om een derde kindje te nemen zodat Laurie niet opgroeit als kind van een overleden broertje. Lucas wordt geboren en het gezin probeert het leven zonder Liam op te pakken.

Mila begint een eigen advocatenkantoor in Amersfoort en het gezin zoekt zijn weg in het leven. Mila merkt dat Lucien veel op haar afschuift. Ze is een vrouw die jongleert met haar carrière in de advocatenwereld, het moederschap en het huishouden. En elke dag denkt ze aan haar zoontje Liam. Het huwelijk tussen Lucien en Mila verliest langzaam zijn glans.

In 2012 komt Lucien met het voorstel om naar Frankrijk te verhuizen en daar een nieuw leven te starten. Een unieke kans voor het gezin. Hij heeft vanuit het bedrijf waar hij voor werkt een functie aangeboden gekregen waar hij geen nee tegen kan zeggen. Bovendien is het nu zijn beurt om carrière te maken. Mila stemt in, verkoopt haar advocatenkantoor en stapt een nieuw leven binnen.

En dat nieuwe leven valt behoorlijk tegen. Lucien heeft geen tijd om met haar van de zonsondergang te genieten en een wijntje te drinken. Mila probeert via de sociale media het contact met haar vrienden en vriendinnen in Nederland te onderhouden en zo de heimwee te verdrijven. Ook start ze een project: het uit de grond stampen van een olijfgaard. Ze begint klein, maar ze wil uiteindelijk een bed & breakfast beginnen waar mensen onder de olijfbomen tot rust kunnen komen.

Mila voelt zich erg eenzaam en zoekt via Facebook haar oude liefde Chris op. En ja hoor: hij wil vrienden met haar worden. Van het een komt het ander en er ontstaat een online relatie tussen die twee. Het verleden komt opeens heel dichtbij. Met Lucien gaat ze door een relatiecrisis. En tijdens een tuinfeest in het dorp ontmoet ze ook nog eens de sympathieke Sebastiaan, die duidelijk onder de indruk is van Mila.